Чорний день для українських військових: Хронологія боїв під Красногорівкою

10:40, 21.07.2017
Чорний день для українських військових: Хронологія боїв під Красногорівкою

Вранці 20 липня на українських військових під Красногорівкою Донецької області напала диверсійно-розвідувальна група з батальйону бойовиків "Оплот", що налічувала 10-15 чоловік. Бійці відбили наступ диверсантів ціною загибелі трьох Героїв, ще сім військовослужбовців було поранено, один — потрапив у полон. Про це повідомляє пресс-центр штабу АТО на Facebook.

Терористи почали масований обстріл забороненими 120-мм мінами і танковими снарядами, українські бійці у відповідь відкрили вогонь в бік противника. Двоє українських військвих загинули під час перших хвилин бою. Після цього командир підрозділу прийняв рішення відійти на проміжну позицію.
 
"Згодом підійшло підкріплення, яке надійно закріпилося на позиціях. На жаль, воїни не дорахувалися одного з бійців. Як потім з’ясувалось, його, контуженого, взяла в полон ворожа ДРГ. Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він отримав смертельне поранення", – заявили у штабі.
 
Під час цього бойового зіткнення поранення різного ступенів важкості отримали троє українських бійців.
 
"Для евакуації поранених бійців висунулись медичні автомобілі. Але противник продовжував обстріл. 120 мм міна вибухнула поряд з групою евакуації й поранила чотирьох військовослужбовців", – уточнили в штабі.
 
Також повідомляється, що під натиском масованого стрілецької вогню з позиції українських бійців, противник був змушений відійти під прикриттям танків, мінометів і реактивних снарядів пересувного "Граду". Втрати, бойовиків, за попередніми даними, становлять 6 чоловік.
 
Як повідомляла "УМ", російські окупанти спробували організувати потужний наступ на позиції ЗСУ на донецькому і маріупольському напрямку, переважно в районі Красногорівки та Новгородського.
 
Ворог попер уперед на російських БТР і БМП ще й за підтримки танкового та артилерійського вогню — подібних атак на фронті не пригадують iз часів запеклих боїв у 2014-му і 2015 роках. Утім окупанти зазнали нищівної поразки. Незважаючи на численні втрати противника, ця перемога далася українській армії дорогою ціною: лише впродовж останніх двох діб наклали головою за Україну дев’ятеро її захисників.