У Єрусалимі відбулися сутички між ізраїльсткими військовими і палестинцями

19:30, 21.07.2017
У Єрусалимі відбулися сутички між ізраїльсткими військовими і палестинцями

За даними Червоного Півмісяця, поранено 60 палестинців.

Запеклі сутички між ізраїльськими військовими і палестинцями спалахнули у Східному Єрусалимі і на західному березі Йордану в п’ятницю.

 

Про це повідомляє ВВС Україна.

 

Ізраїльські сили застосували водомети і сльозогінний газ по демонстрантах, які кидали каміння у стіни Старого міста, заявили у поліції.

 

"Водночас палестинська сторона заявляє, що одного палестинця -17-річного юнака - застрелили у Східному Єрусалимі", - йдеться в публікації.

 

Напруга між ворогуючими сторонами зросла після того, як двоє озброєних арабських нападників минулої п'ятниці застрелили двох ізраїльських поліцейських неподалік Храмової гори. Нападників убили після переслідування у священному для вірян місці.

 

Тоді ж ізраїльська сторона посилила заходи безпеки у Східному Єрусалимі - зокрема, на вході до Храмової гори встановили металошукачі. Ізраїль назвав це необхідним заходом після того, як зловмисникам вдалося занести зброю до священного місця.

 

Крім того, патрулювати той район відрядили тисячі поліцейських, а усім палестинським чоловікам молодше 50 років заборонили вхід до Старого міста.

 

Палестинські угруповання у відповідь закликали до протестів.

 

Червоний Півмісяць заявляє, що внаслідок сутичок поранені більше 60 палестинців. 31 з них забрали до лікарні.