Мати полоненого окупанта Агєєва приїхала в Україну

10:01, 22.07.2017

Мати полоненого російського військового Віктора Агєєва задля побачення з сином приїхала в Україну.

 

Про це повідомляє російське видання "Новая газета".

 

Видання стверджує, що в п’ятницю, 21 липня, приблизно о 13:00 кореспондент «Новой газети» разом зі Світланою Вікторівною Агеєвою в'їхали на територію України на поїзді.

 

«Їдемо на зустріч з представниками української країни, які обіцяють нас супроводити до сина Світлани, Віктора Агєєва", - повідомив кореспондент газети Павло Канигін, який супроводжує росіянку.

 

Вони в’їхали в Україну не через російсько-український кордон, побоюючись, що російські прикордонники не пропустять маму російського військового за внутрішнім паспортом. При цьому, за його словами, українська сторона в якості винятку погодилась прийняти її без закордонного паспорта.

 

Кореспондент газети також повідомив, що представники української сторони, яких він не називає, обіцяли організувати зустріч Світлани Агєєвої з сином, але час і місце ще не визначені.

 

Як повідомляє "Новая газета", відколи відеозвернення Агеєвої до українського президента Петра Порошенко стало відоме широкому загалу, з нею на зв'язок з представників російського керівництва, МЗС не виходив ніхто. Російське телебачення її ситуацію проігнорувало.

 

Але перед самим від'їздом матері полоненого на Донбасі росіянина подзвонив співробітник ФСБ і дав їй "напуття": бути обережніше. Сталося це відразу після придбання квитків.

 

"ФСБ, мабуть, дала зрозуміти: контора в курсі", - пише газета.

 

Як відомо, військовослужбовець РФ Віктор Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ.

 

Віктор Агєєв потрапив у полон українських військових під час бою у Луганській області. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську.

 

Міноборони Росії спростовує інформацію про затримання російського військового, заявляючи, що Агєєв дійсно служив у ЗС РФ, але в минулому році звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

 

Мати Агєєва Світлана раніше говорила, що син перестав виходити на зв'язок 30 травня 2017 року.