Російських військових на Донбасі змушують здавати паспорти та отримувати «документи «ЛДНР»

11:21, 25.07.2017
Російських військових на Донбасі змушують здавати паспорти та отримувати «документи «ЛДНР»

"Іхтамнєтов" змушують здавати паспорти Росії та ставати громанянами невідомих "держав" терористів "ДНР" та "ЛНР"

Міжнародна спільнота розслідувачів InformNapalm опублікувала перехоплені розмови російських військових, яких командування змушує здавати паспорти РФ під розписку в сейф, а натоміть отримувати "документи" терористів із ОРДЛО.

Видання не називає імен або позивних осіб, що ведуть розмови. Помітно, що відповіді їх співбесідників не чутно.

"Записи нам надіслав інсайдер з окупованих територій на умовах повної анонімності. На цьому етапі аналізу записів важко підтвердити чи спростувати їхню автентичність, але викладена інформація, щонайменше, цікава і доповнює раніше встановлені дані", - зазначається в матеріалі InformNapalm.

Розслідувачі відзначають, що за невиконання наказу про здачу російських паспортів можуть навіть звільнити.

"Саме звільнення чомусь так боїться голос на запису, що може свідчити про його належність до Збройних сил РФ", - зазначає InformNapalm.

Увага, аудіозаписи містять ненормативну лексику.

"Алло, Вань, слухай, я зараз з наради їду, там наказали всім росіянам здати паспорти обов’язково. Це п..ц, Ваня, вони сказали будуть звільняти просто…вони розписки пишуть, розписки в сейфі", - ідеться в першому аудіозаписі.




Другий запис допомагає зрозуміти, що процес здачі паспортів контролюють із Росії.

"До нас вчора ФСБ приїжджало. Ж..па, коротше, треба ЛНРівський паспорт робити, 5 осіб було з ДНРівськими паспортами, їх відпустили, а нам по 2 тисячі штрафу всім…Поки по 10 тисяч давали, він тобі скинув аванс…до 25-го числа наче мають…на днях", - розшифровують розмову в InformNapalm.




"Україна молода" хоче відзначити, що під час розмови, найпевніше, звучала абревіатура "ФМС", а не ФСБ. "ФМС" - це федеральна міграційна служба, що видає в Росії паспорти, ставить на облік переміщених осіб тощо.