«Суд» Криму не побачив порушення права на захист Володимира Балуха, який не мав адвоката

12:39, 25.07.2017
«Суд» Криму не побачив порушення права на захист Володимира Балуха, який не мав адвоката

Володимир Балух під час судилища в Криму заявив, що його права обмежують. Суд не побачив у відсутності адвоката порушення прав (Громадське)

В анексованому Криму на процесі у справі українського активіста Володимира Балуха "суд" не побачив порушення права на захист у відсутності одного з його адвокатів і видалив із залу сестру підсудного, яка назвала справу сфабрикованою.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На засіданні підконтрольного Кремлеві Роздольненського районного суду Володимир Балух оголосив протест через розгляд справи у відсутності його адвоката Дмитра Дінзе, який перебуває на навчанні, але суд відхилив його, бо на засіданні присутні інші захисники активіста.

На цьому ж засіданні суддя вирішила видалити з зали сестру Балуха після того, як вона голосно заявила, що не вірить обвинуваченню і вважає кримінальну справу сфабрикованою.

Викликані раніше як свідки працівники Федеральної служби безпеки Росії знову не з’явилися до суду, не подавши при цьому документів, що підтверджували б причину відсутності – офіційно заявлено про їхнє відрядження. Суддя відмовилася вимагати від управління ФСБ цих доказів.

Також на засіданні вислухали слідчого, який вів досудове розслідування – той заявив, що «не мав підстав» перевіряти версію про те, що інкриміновані Балухові боєприпаси, знайдені на горищі, йому могли підкинути.

Наступне засідання суду має відбутися в четвер, 27 липня.

Як повідомляла "УМ", 17 березня розпочалося судилище над Володимиром Балухом, який підняв над своїм будинком в окупованому Криму прапор України. Його звинувачують у тому, що він зберігав патрони і динаміт на горищі свого будинку.