Під Міноборони Данило Турчин прикував себе ланцюгом до стовпа через скандальне звільнення із армії

13:40, 25.07.2017
Під Міноборони Данило Турчин прикував себе ланцюгом до стовпа через скандальне звільнення із армії

Данило Турчин прикував себе ланцюгом до стовпа на розваленому тротуарі перед Міністерством оборони (Громадське)

Військовий-спецназівець Данило Турчин прикував себе до стовпа та оголосив голодування під будівлею Міністерство оборони через незаконне, на його думку, звільнення з армії.

Усього в акції протесту беруть участь четверо екс-військових.

Вони запевняють, їх незаконно звільнили з армії після того, як вони розповіли про контрабанду в зоні АТО, яку "кришують" офіцери ЗСУ, а також поскаржилися на несперпні умови в місцях проживання, що завдали шкоду здоров’ю солдатів.

"Один з учасників акції Данило Турчин прикував себе ланцюгом до стовпа перед будівлею та оголосив голодування, доки вимоги протестувальників не виконають. Бійці заявляють, що їх незаконно вилучили зі складу 73-го Морського центру Сил Спеціальних Операції, частина ВЧ2492", - повідомляє "Громадське".



При розрахунку військовим не надали документи і просто не пустили до частини. А у бригаду, до якої мали перевести - не прийняли без документів.

"Буду стояти, доки не здохну або доки не виконають вимоги", — заявив Данило Турчин.

До бійців вийшов начальник Військової служби правопорядку Ігор Криштун. Ознайомившись з документами, він заявив, що розбиратиметься з ситуацією та чекатиме на військових у себе о 16:00.



Турчин заявив, що і надалі стоятиме прикутий.

Про конфлікт Данила Турчина із командуванням 73-го Морського центру Сил Спеціальних Операції "Громадське" повідомляло ще у вересні 2016 року.