Львівський райсуд конфіскував у власників бійцівського собаку, який вкусив дитину

26.07.2017
Сихівський райсуд Львова конфіскував у власників бійцівського собаку, який під час прогулянки вкусив дитину. Випадок стався уночі на Сихові.
 
«Жінка о 23:00 у дворі будинку №90 по пр. Червоної Калини у Львові вигулювала собаку потенційно небезпечної породи американський (стаффордширський тер’єр) без намордника, внаслідок чого собака вкусив за ногу хлопчика, заподіявши шкоди його здоров’ю», — йдеться у постанові суду.
 
Власниця під час судового засідання заявила, що собака не вкусив хлопчика, а подряпав лапою, оскільки хлопчик наїхав самокатом на хвіст.
 
Серйозних травм дитина дійсно не зазнала, окрім легкого порізу на нозі.
 
Проте суд постановив, що господарка собаки порушила правила утримання «потенційно небезпечних» порід, та вирішив конфіскувати тварину.
 
Тим часом спеціалісти-кінологи заявляють, що агресію собаки може спровокувати лише поведінка людини, а завідомо «небезпечних» порід не буває — бувають неграмотні господарі.
 
Суддя Дмитро Теслюк вирішив, що жінка таки порушила правила утримання собак, і призначив їй штраф у 85 грн. із конфіскацією тварини.
 
У Сихівському райсуді пояснили, що після рішення суду про конфіскацію тварин їх передають до ЛКП «Лев».
 
Працівники комунального підприємства повідомили, що їм ще жодного разу не доводилося приймати відсуджених тварин, тож цей випадок може стати прецедентом.
 
Варто зауважити, що, згідно з «Правилами утримання і поводження з тваринами у м. Львові», прийнятими минулого року, американський стаффордширський тер’єр вказаний у переліку порід собак, власники яких зобов’язані вигулювати їх лише у намордниках.
 
Окрім того, власники таких чотирилапих друзів зобов’язані мати страховий поліс на випадок заподіяння шкоди третім особам.