В Кривому Розі прийомні батьки спалили тіло 6-річної Аміни Менго

09:50, 26.07.2017
В Кривому Розі прийомні батьки спалили тіло 6-річної Аміни Менго

Прийомні батьки спалили тіло Аміни Менго, а потім поклали його в поліетиленовий пакет та втопили у кар’єрі (із соцмереж)

В Національній поліції Кривого Рогу повідомили, що в ході розслідування обставин зникнення 6-річної Аміни Менго встановили: тіло дівчинки спалили її прийомні батьки.

Юрію та Тетяні Кудрявцевим висунуто звинувачення у нарузі над тілом померлої дівчинки та завідомо неправдивих показах.

"На основі доказів цим особам 21 червня повідомили про злочин, передбачений ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого), ч. 1 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч. 1 ст. 384 (Завідома неправдиве показання) Кримінального Кодексу України. Передбачене покарання до 7 років позбавлення волі", - каже начальник слідчого відділу Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Гоптарев.

За версією слідства, ввечері 2 червня 2017 року прийомні батьки Аміни – Тетяна та Юрій Кудрявцеви – від'їхали 16 кілометрів від Кривого Рогу в бік Миколаєва і повернули на лісосмугу.

"Впродовж години батьки палили труп у металевій духовці з використанням паливно-мастильних матеріалів. Потім рештки тіла охолодили і зібрали в поліетиленовий пакет. Духовку кинули у водойму", – розповіла "Українській правді. Життя" інспектор відділу моніторингу міського відділу поліції Кривого Рогу Юлія Цуркаленко.

Тетяна Кудрявцева твердить, що з її чоловіка Юрія в поліції вибили свідчення про злочин.





Нагадаємо, Аміна Менге зникла у Кривому Розі. Вона нібито загубилася 3 червня, коли її прийомна родина їхала на залізничний вокзал.

Поліція досі не називає причини та обставини смерті дитини. Чутки ходять різні, рідна бабуся дівчинки впевнена: її вбили прийомні батьки. Інколи називають іншу причину - смерть через прийом гормональних препаратів, адже дівчинка хворіла на рідкісну генетичну хворобу та змушена була постійно приймати гормон росту.

Обвуглені останки дитини знайшли у заповненому водою кар’єрі. Щоб довести, що вони належать Аміні, потрібно було робити генетичну експертизу, але рідна мати дівчинки перебуває за кордоном та не може приїхати до України.

У родині Кудрявцевих було вісім дітей: четверо рідних та ще стільки ж прийомних. Після смерті Аміни, дітей забрали до Криворізького центру соціально-психологічної реабілітації.