Леоніда Черновецького дозволили затримувати

14:00, 26.07.2017
Леоніда Черновецького дозволили затримувати

Леонід Черновецький переховується від слідства за кордоном.

Суд дав дозвіл на затримання колишнього мера Києва Леоніда Черновецького з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Відповідне рішення було прийнято судом у вівторок, 25 липня 2017 року.

 

Про це повідомляє прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган у Facebook  в середу.

 

Вона нагадала, що «Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в місті Києві».

 

За її словами, враховуючи, що підозрюваний ухиляється від слідства та його місцезнаходження не відоме, отримано дозвіл суду на його затримання.

 

«Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень», - додає пані Сарган.

 

Як повідомляла «УМ», 14 липня Черновецького повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем).

 

Тоді як колишній мер Києва раніше заявив, що висунення йому підозри є помстою генпрокурора Юрія Луценка, а також спробував "перевести стрілки" на свого заступника Галину Герегу.