Під Попасною застосували бронетехніку проти окупантів

16:04, 26.07.2017

Найнеспокійнішою залишається обстановка на луганському напрямку. Зокрема, в запеклому бою проти окупантів захисники України застосували бронетехніку під Катеринівкою Попаснянського району Луганської області в ніч на середу.

 

Про це повідомив речник Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко в середу.

 

"Одразу після опівночі біля Катеринівки відбулося серйозне бойове зіткнення між українськими військами та окупантами. Бій тривав одну годину; окрім легкого озброєння, наші військові увели в дію бронетехніку. Все закінчилося вдало: з нашого боку – без втрат. Пізніше (до світанку, вранці, вдень та ввечері) ворог продовжив обстріли у Попаснянському районі. При цьому бойовики неодноразово застосовували міномети та БМП", - зазначив полковник Лисенко.

 

За його словами, ворог також здійснив два обстріли у Новотошківському, по одному – у Станиці Луганській та Кримському. Саме поблизу Попасної отримав поранення, підірвавшись на міні, один український воїн.

 

Тоді як на донецькому напрямку бойові дії почалися ввечері у вівторок близько 18:00.

 

“Противник відкривав вогонь у Луганському, Кам’янці, обстрілював позиції біля Шахти “Бутівка” та Пісках. Саме останній обстріл був найпотужнішим: окупанти застосовували міномети, при цьому було випущено близько 20 мін. Українські війська вели вогонь у відповідь”, - каже речник Міноборони.

 

На маріупольському напрямку ще до світанку в середу бойовики двічі обстріляли Красногорівку з мінометів і танків.

 

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир’я.

 

«Враховуючи, що українські військові у загрозливих ситуаціях миттєво відкривали вогонь у відповідь, ворожі обстріли здебільшого були короткотривалі», - додають у штабі АТО.