Вибух у дев’ятиповерхівці в Києві: загинула літня жінка

19:51, 26.07.2017
Вибух у дев’ятиповерхівці в Києві: загинула літня жінка

Рятувальники евакуювали 20 мешканців дев'ятиповерхівки.

Щонайменше вісім квартир зазнали значних руйнувань внаслідок вибуху в житловій дев’ятиповерхівці на вулиці Бурмістенка, 12 у Києві в середу близько 16:00. Рятувальники знайшли під завалами тіло загиблої літньої жінки.

 

Про це заявила у коментарі журналістам прес-секретар Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага.

 

За її словами Водолаги, наразі на місці події працює 11 одиниць основної та спеціальної техніки та близько 70 рятувальників.

 

Рятувальники евакуювали 20 мешканців будинку. Приблизно о 16 :18 на місці події виявлено загиблу жінку літнього віку.

 

Встановленням причини вибуху займаються правоохоронці, сказала прес-секретар.

 

Крім того, за словами Водолаги, наразі працює комісія, яка встановить, чи безпечно перебування людей у будинку: "Якщо неможливо буде людям заселитися у пошкоджені квартири, то, як сказала адміністрація міста Києва, вже готове місце для тимчасового переселення людей, у яких постраждали квартири.

 

Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який перебуває на місці трагедії, наразі визначається кількість квартир, у яких необхідне відселення мешканців.

 

"Буде здійснено експертизу будинку на предмет аварійності. Також Голосіївська РДА разом із фахівцями будівельної лабораторії перевірить технічний стан приміщень. У разі необхідності мешканці отримають тимчасове помешкання", - сказав він.

 

За словами Пантелеєва, зараз на місці події тривають роботи щодо пошуку ймовірних потерпілих і надання їм медичної допомоги. Також чергує поліція, щоб не допустити сторонніх осіб до небезпечних приміщень і захистити помешкання від мародерів.

 

Як повідомляла «УМ», вибух з послідуючим горінням стався у житловій дев’ятиповерхівці на вулиці Бурмістенка, 12 у Києві в середу. Частково зруйновано перекриття між першим та другим поверхами.

 

Нагадаємо, 8 липня в Києві також в Голосіївському районі в житловому будинку стався вибух. У результаті загинули жінка 1972 року народження, яку не встигли довезти до лікарні, і чоловік, якого знайшли під завалами, ще шестеро постраждали.