Ватажок ДНР Захарченко вже відхрещується від «Малоросії»

21:03, 26.07.2017

Ватажок бойовиків терористичної ДНР Олександр Захарченко заявляє про те, що остаточне рішення про створення "Малоросії" ще не прийнято на території окупованого Донбасу. Мовляв, він не створював нової «держави».

 

Про це повідомляє інформресурси сепаратистів у середу.

 

Захарченко заявив, що лише запропонував дискусію.

 

"Остаточні рішення ще не прийнято, але, найголовніше, дискусія буде продовжена", - заявив Захарченко.

 

За його словами, ідея створення "Малоросії" отримала неоднозначні відгуки. Так, виникли суперечки щодо розташування столиці, "державного прапора" тощо.

 

Нагадаємо, 18 липня Захарченко запропонував "замість України" створити "перехідну державу Малоросію", яка нібито допоможе зупинити конфлікт на Донбасі.

 

У той же день прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав особистою ініціативою заяву Захарченко про "Малоросію".

 

Тоді як на думку секретаря РНБО Олександра Турчинова, заява терориста свідчить про намір президента РФ Володимира Путіна відновити просування військової агресії вглиб України.

 

У свою чергу, представник України в робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук зазначив, що заява Захарченко блокує Мінський переговорний процес по врегулюванню ситуації на Донбасі.