Харківські «беркута» не з’явилися на засідання суду щодо побиття євромайданівців

10:52, 27.07.2017
Харківські «беркута» не з’явилися на засідання суду щодо побиття євромайданівців

Суд не хоче арештовувати екс-беркутівців, які не з’являються на суди

Обвинувачені в побитті євромайданівців у Кріпосному провулку в Києві екс-силовики із харківського "Беркуту" Олександр Бєлов та Володимир Ріяко не з’явилися на чергове засідання суду.

Про це у Facebook повідомила Євгенія Закревська, адвокат сімей Небесної Сотні.

"Сьогодні на засідання по справі харківських беркутівців (Гончаренко, Бєлов, Ріяко, Костюк по епізоду вбивств та побиття на Кріпосному 18.02.2014, а також щодо нападу на журналістів Громадського в Пісочині в січні 2015-го року) не з'явились обвинувачувані. Ніхто", - заявила вона.

"Те, що Гончаренко і Костюк втекли ще в квітні 2017-го, відомо давно. Але Бєлов і Ріяко також не з'явилися вже вдруге. У минулому засіданні судді винесли постанову щодо їх примусового приводу. Але виконати привід не змогли. Їх немає за місцем проживання", - додала Закревська.

Адвокат повідомила, що засідання у справі перенесли на 19 вересня.

"При цьому судді не стали розглядати клопотання про зміну запобіжного заходу і дозвіл на затримання вже 2,5 місяці як перетнувших кордон з РФ Гончаренка і Костюка через відсутність на засіданні Бєлова і Ріяко... Дивна позиція...", - зауважила вона.

Як повідомляла "УМ", Андрій Хандрикін та Володимир Ріяко, екс-працівники харківського спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у катуванні майданівців, досі працюють в Харківському управлінні нацполіції.