Міністр інфраструктури випробував на собі поїздку в плацкарті від Укрзалізниці

11:34, 27.07.2017
Міністр інфраструктури випробував на собі поїздку в плацкарті від Укрзалізниці

Міністр опублікував у Facebook фото із своєї поїздки у плацкартному вагоні, але не повідомив, хто робив знімки (Володимир Омелян)

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян проїхався у плацкартному вагоні "Укрзалізниці" із Києва до Дніпра. 

Фото та коментарі щодо поїздки Володимир Омелян опублікував у Facebook.

"Подорож до Дніпра і області розпочали вчора з Київ-Пасажирського. Спеціально взяв плацкарт і, традиційно, без попередження", - написав він.



За словами Омеляна, він особисто оглянув всі вагони та залишився задоволений ремонтом і чистотою, а також приблизно половиною вакуумних систем у туалетах.

Головне зауваження - до вологої білизни та повітря у вагоні при подачі на посадку.

"Шкода, що історії, як ми будемо подавати на перон охолоджені вагони влітку і теплі - взимку, так і залишилися казками. На жаль, на вокзалах далі безлад, який нагадує ранній Шанхай, а не Європу чи хоча б Польщу", - зазначив Володимир Омелян.



Міністр інфраструктури закликав чиновників частіше користуватися плацкартом, можливо тоді реформи підуть швидше.



Наступного разу в плацкарті Володимир Омелян хоче поїхати з новим очільником Укрзалізниці, а під час подорожі обговорювати не мільйонні зарплати, а покращення сервісу.

В коментарях користувачі соцмережі висловлюють різні думки: дехто підтримує "плацкартну" ініціативу для чиновників, інші називають поїздку Омеляна піаром.

Найчастіше радять проїхатися в електричках та додаткових літніх поїздах. Найбільше скарг на дефіцит квитків на потяги, що з’єднують західні регіони із півднем країни, а також на бруд та килимки у потягах.