Дмитро Сус опинився під домашнім арештом

07:30, 28.07.2017
Дмитро Сус опинився під домашнім арештом

Дмитро Сус (в центрі) під час оголошення ухвали Солом'янського райсуду столиці.

Скандально відомий колишній високопосадовець Генпрокуратури Дмитро Сус перебуває під домашнім арештом, має здати закордонні паспорти та вдягнути електронний браслет стеження.

 

Таким є рішення Солом'янського райсуду Києва, ухвалене в четвер ввечері.

 

Під домашнім арештом Сус має перебувати щонайменше два місяці.

 

Генпрокуратура просила у суду арешт з можливістю застави у 5 мільйонів гривень, однак клопотання прокуратури суд задовольнив частково.

 

Таким чином, Сус перебуватиме під домашнім арештом у Хмельницькому на своїй малій батьківщині.  Екс-чиновника ГПУ також зобов'язали здати паспорти та вдягнути електронний браслет

 

Нагадаємо, Дмитра Суса затримали 25 липня а аеропорту "Бориспіль", коли він намагався втекти з України.

 

Днями детективи НАБУ повідомили про підозру затриманому Сусу. Слідчих цікавить, чому Дмитро Сус вказав недотостовірні дані у декларації. Але це дрібниці, бо значно важчою є інша підозра: за даними слідства прокурор практикував справжній кримінал - «заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем».

     

Тобто Дмитро Сус, за даними слідства, привласнював вилучені при обшуках кошти (зокрема, 400 тис. грн), а також продавав вилучені матеріальні цінності – наприклад, перепродав гральні автомати та відеореєстратор.