Сакварелідзе повернувся в Україну під оплески прихильників Саакашвілі

09:32, 28.07.2017
Сакварелідзе повернувся в Україну під оплески прихильників Саакашвілі

Прихильники Саакашвілі чекають на прильот Сакварелідзе у Жулянах.

Колишній заступник генпрокурора України, представник партії "Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі" Давид Сакварелідзе повернувся в Україну ніч на п'ятницю. В київському аеропорту «Жуляни» його зустріли прихильники.

 

Спілкуючись з журналістами в аеропорту Сакварелідзе заявив, що вважає нещодавнє позбавлення Саакашвілі громадянства України несправедливим. І додав, що колишній президент Грузії має намір повернутися в Україну і продовжувати політичну боротьбу.

 

"З Міхеілом вчинили так, як чинять з українцями 25 років. З ним вчинили як зі звичайним українцем тому, я думаю, що це ще раз підкреслює, що Михайло зайняв правильну сторону. Він виявився на правильній стороні простих людей. Наша боротьба тільки триває. Почнемо роботу і швидко-швидко повернемо Міхеіла в лічені дні в Україну. Спасибі всім. Все тільки починається. Разом переможемо", - заявив Сакварелідзе.

 

Він підкреслив, що Саакашвілі приїде в Україну за українським паспортом.

 

"Його зустрічатимуть, напевно, в тисячі разів більше людей ніж зараз, оскільки приїхати або не приїхати Міхеіл не вирішує. Це вирішує український народ. Якщо український народ вирішить, що він повинен приїхати, то він приїде. За українським паспортом він заїде, і буде перебувати і боротися до кінця, як повинен боротися простий українець ", - заявив Сакварелідзе.

 

Зауважимо, що перед прильотом Сакварелідзе в київському аеропорту "Жуляни" оголосили про пожежу і попросили покинути будівлю пасажирів і зустрічаючих.

 

Як повідомляла «УМ», Державна міграційна служба України днями підтвердила втрату громадянства України паном Саакашвілі.

 

Перебуваючи у США, Саакашвілі заявив, що буде домагатися повернення в Україну. Грузинського громадянства його позбавили ще 4 грудня 2015 року.