У Грузії сподіваються на екстрадицію Міхеїла Саакашвілі із України

12:11, 31.07.2017
У Грузії сподіваються на екстрадицію Міхеїла Саакашвілі із України

Екс-президент Саакашвілі може постати перед судом в Грузії, якщо повернеться до України

У Грузії сподіваються, що, як тільки Міхеіл Саакашвілі повернеться в Україну, Київ зможе почати процес його екстрадиції Тбілісі.

Про це грузинський міністр юстиції Тея Цулукіані заявила в ефірі телекомпанії "Імеді", передає "Радіо Свобода".

За словами чиновниці, це - не політичний, а "правовий та слідчо-прокурорський процес".

Міністр нагадала, що Тбілісі вимагав екстрадувати Саакашвілі ще в 2014 і 2015 роках. За словами Цулукіані, він звинувачується в тому числі в побитті депутата парламенту, розтраті близько 4 мільйонів доларів, розгоні мирного мітингу в листопаді 2007 року і в причетності до розгрому телекомпанії "Імеді".

Як відомо, у квітні 2015 року Україна відмовилася видати Саакашвілі, пославшись на те, що його переслідування в Грузії носить не тільки правовий характер.

26 липня стало відомо про позбавлення Міхеїла Саакашвілі українського громадянства, однак у прес-службі Президента України це лише за два дні. Інформація про позбавлення громадянства Саакашвілі з’явилася тоді, коли екс-президент Грузії перебував у США.

Він заявив, що не збирається ставати біженцем, тому планує повернутися в Україну. А також натякнув, що Україна допомагала суперниці президента США Дональда Трампа на виборах, надаючи інформацію Хіларі Клінтон та партії демократів в Америці.

Володимир Ар’єв опублікував фото нібито анкети Саакашвілі на отримання громадянства, яку він подав, щоб отримати український паспорт та очолити Одеську область. Після цього екс-губернатор Одещини заявив, що підпис на документі підроблений.