Аваков хоче, щоб Саакашвілі в суді довів неправомірність позбавлення українського громадянства

11:37, 01.08.2017
Аваков хоче, щоб Саакашвілі в суді довів неправомірність позбавлення українського громадянства

Арсен Аваков та Міхеїл Саакашвілі на презентації патрульної поліції в Одесі

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков хоче, щоб міхеїл Саакашвілі в суді довів неправомірність позбавлення українського громадянства.

Про це Арсен Аваков написав у Facebook, коментучи новини про те, що в Росії видаватимуть паспорт із "двоголовим орлом" за публічне зречення громадянства України.

"Я буду радий, якщо Саакашвілі, зібравши всі формальні юридичні аргументи в суді доведе свою правомірність володіння українським паспортом, розвінчавши усі претензії", - зазначив міністр.

За словами очільника МВС, Саакашвілі не "те щоб подобався чи я його "скаженого" полюбив", але важливо, щоб неправомірні рішення можна було оскаржити в суді.

"Просто це красиво і правильно, коли буде працювати демократичний правовий інститут оскарження рішень. Незалежно хто кому подобається і які у кого політичні погляди і цілі. І ще - мені подобається, що за честь володіти українським громадянством боротимуться! Це правильно", - зазначив Арсен Аваков.

Коментуючи новини з Росії, він назвав тих, хто хоче скористатися новими можливостями з отримання російського громадянства, простаками.

"Якщо після трьох років війни, смертей і брехні, принесених Росією українцям, все ще залишається той простак, який, може, й говорить не так, як я слобожанським українським суржиком, а чистою лінгвістичною російською – і вона хоче возз'єднається з "матінкою Росією" – нехай!", – заявив Міністр внутрішніх справ.

Аваков не розуміє, заради чого навіть погано освіченій і "забитій пропагандою раша тіві" людині вступати в російське підданство: на його думку, ні заробітку більшого, ні більших свобод, ні безвізового режиму з Євросоюзом РФ запропонувати не може.

"Терміново нехай бере собі російський паспорт! Лише наше українське громадянство з такого роду вчинком сумісним бути не має. Ніяк", – додав голова МВС.

Він визнав, що в Україні "недоліків дуже багато":

"І влада часто погана, і за багато що соромно, і купа всього правильно недоробленого. Але ж і зроблено нами, ох, не мало; закладено того, що дасть паростки дуже скоро – це не відняти".

На думку Авакова, при всіх негараздах, озираючись на останні 3 роки, "є чим пишатися", пропри війну "з російською імперією".