У Запоріжжі обшукують мерію через злив інформації бойовикам

17:56, 01.08.2017

Співробітники управління СБУ в Запорізькій області проводять обшуки в приміщеннях мерії Запоріжжя у вівторок зранку.

 

Про це повідомив речник управління СБУ в регіоні Сергій Левченко, передає Радіо Свобода.

 

"Дійсно ми, СБУ, проводимо обшуки в рамках кримінального провадження за постановою слідчого судді. Поки тривають слідчі дії", – сказав пан Левченко.

 

За відсутності на робочому місці міського голови Запоріжжя Володимира Буряка постанова про обшуки представниками відомства була вручена одному з його заступників.

 

Водночас місцеві ЗМІ із посиланням на прес-службу СБУ в Запорізькій області, вказують, що обшук проводиться в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 359 КК України, - "Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації".

 

"Дане провадження відкрите на підставі інформації про те, що посадовцями, які мають доступ до державної таємниці, використовуються засоби зв'язку, що не відповідають вимогам законодавства для представників цієї категорії посадовців. Крім того, є інформація про те, що в приміщеннях використовуються камери відеостеження та інші спецзасоби, що порушує закон України "Про державну таємницю", - повідомили в СБУ.

 

Як пише місцеве видання Zanoza, мер Буряк назвав ці звинувачення повним абсурдом і поскаржився, що робота міськради частково заблокована.

 

Пізніше стало відомо, що слідство має дані про передачу на початку 2016 року з службових кабінетів мерії інформації на окуповану територію Донецької області.

 

"Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2016 року зі службових кабінетів через пристрої спеціального зв'язку невідомими особами передавалася інформація на окуповану територію Донецької області", - процитував пан Буряк постанови суду на обшук.

 

Наразі співробітники УСБУ в Запорізькій області вилучають ці спецзасоби з кабінетів мерії з метою подальшого направлення на технічну експертизу.