НАБУ затримало підозрюваного у розкраданні 94 млн грн чиновника

18:58, 02.08.2017

Детективи Національного антикорупційного бюро України 2 серпня затримали посадовця у справі про розкрадання 94 млн грн «Державної інвестиційної компанії».

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

 

Чоловік був директором одного із приватних підприємств, яке було у схемі виведення коштів з державної компанії.

 

«За версією слідства, це приватне підприємство впродовж грудня 2012 – січня 2014 років отримало з державного бюджету 94 млн грн на реалізацію національного проекту «Якісна вода» за програмою

 

«Державна підтримка реалізації національних проектів на умовах співфінансування». Нацпроект передбачав встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води. Однак, жодних заходів, передбачених проектом, приватне підприємство не здійснило. Натомість отримані з бюджету кошти в повному обсязі перераховано на рахунки компаній-нерезидентів, розташованих на Кіпрі», - повідомляє НАБУ.

 

Слдство також вважає, що до даної схеми можуть бути причетні й інші посадовці держпідприємства та керімників інших підприємств.

 

«Заволодіння коштами проекту «Якісна вода» є однією зі складових корупційної схеми із завдання збитків ДП «Держінвестпроект» на суму 259,7 млн грн. Цим коштом упродовж грудня 2012-березня 2014 років мали бути профінансовані два національні проекти — «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022» (передбачав будівництво інфраструктурних об’єктів для проведення зимових олімпійських ігор в Україні). Проте, як з’ясувало слідство, кошти за призначенням витрачено не було», - уточнили у НАБУ.

 

Наразі встановлюються причетні до зазначених злочинів.