В Одесі побилися націоналісти із поліцією через скандал навколо лікарні (фото)

18:05, 04.08.2017
В Одесі побилися націоналісти із поліцією через скандал навколо лікарні (фото)

Поліція Одеси вгамувала націоналістів сльозогінним газом.

Сутичка між представниками забудовника групи "Кадорр" та активістами «Національного корпусу сталася в Одесі, поблизу будівлі прокуратури області у п’ятницю. Поліція застосувала газ і затримала 6 учасників бійки.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ і прес-служба поліції Одещини.

 

Активісти «Національного корпусу» організували акцію проти передачі нового корпусу лікарні швидкої допомоги приватному медичному центру. Акція протесту відбулася саме під стінами прокуратури Одещини.

 

 

В облуправлінні Нацполіції повідомили, що під будівлею прокуратури перебували близько 250 громадян, які вимагали повернення у комунальну власність лікарні швидкої допомоги.

 

 

"Під час акції протесту виникла суперечка між громадянами та представниками однієї з громадських організацій, які незгодні з їхніми вимогами. Працівники поліції не допустили розвитку конфлікту та припинили протиправні дії правопорушників. За хуліганські дії, напад на працівників поліції та заподіяння їм тілесних ушкоджень до відділів поліції доставлені шестеро осіб", - зазначають правоохоронці.

 

 

Щодо затриманих відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та 296 (хуліганство) КК України, вирішується питання про обрання правопорушникам запобіжного заходу.

 

Зазначимо, що до конфлікту призвело скандальне рішення мера Одеси Геннадія Труханова, який 28 липня підписав розпорядження про передачу будівлі лікарні швидкої допомоги, побудованої групою "Кадорр" в оренду приватній медичній компанії "Кадрика асистанс" (дочірня компанія клініки Святої Катерини).

 

Площа нового корпусу становить 7005,3 кв метрів. З фірмою укладуть договір терміном на 20 років. 

 

Активісти з «Національного корпусу» також наголошують ще й на незаконності будівництва на вулиці Каманіна, яке веде компанія «Кадорр». За їхніми словами, 8 поверхів по документам перетворюються в 24 в реальності.