Укрзалізницю незаконно вивели із підпорядкування Мінінфраструктури

11:29, 05.08.2017
Укрзалізницю незаконно вивели із підпорядкування Мінінфраструктури

"Укрзалізниця" може повернутися в підпорядкування Міністерства інфраструктури

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною постанову уряду, якою "Укрзалізницю" було виведено з-під порядкування міністерства.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні представники Мінінфраструктури отримали судове рішення, відповідно до якого суд визнав незаконним рішення КМУ про передачу ПАТ "Укрзалізниця" з підпорядкування Мінінфраструктури. Відповідну постанову прийнято сьогодні Окружним адмінісудом Києва, який визнав незаконною та нечинною постанову Уряду від 18.01.2017 # 52 "Про внесення змін до Статуту ПАТ "Укрзалізниця", - відзначив Володимир Омелян.

За його словами, судом встановлено численні порушення законодавства, зокрема непогодження проекту постанови із заінтересованими органами влади, непроведення правової експертизи Мін'юсту. Крім того, проект не розглядався на засіданні урядового комітету та не включався до порядку денного чергового засідання Кабміну  

За результатами розгляду справи, як повідомив Омелян, суд визнав виключне право Мінінфраструктури на розроблення проектів актів про внесення змін до Статуту ПАТ "Укрзалізниця" як міністерства, компетенція якого у таких питаннях є домінуючою.

"Після набрання законної сили таким судовим рішенням "Укрзалізниця" повернеться додому", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні затвердив новий статут ПАТ "Укрзалізниця", згідно з яким, Міністерство інфраструктури втрачає право бути органом управління компанії.