До Києва везуть підозрюваних у розкраданні проекту «Стіна»

19:42, 08.08.2017

Детективи НАБІ спільно з колегами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали шість підозрюваних у рамках розслідування в кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів бюджету, виділених для проекту «Стіна».

 

Серед затриманих - службові особи Держприкордонслужби та підприємств-підрядників. Усіх їх було затримано під час обшуків у Києві, Київській області, Чернігові і Харкові у вівторок.

 

Наразі затриманих везуть до Києва на допит у НАБУ, де їм мають офіційно вручити підозри.

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ у вівторок.

 

Осіб затримали в порядку статті 208 Кримінального кодексу України за підозрою, вони підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 5 статті 191 та частиною 2 статті 210 КК України.

 

Серед затриманих — службові особи Держприкордонслужби та підприємств-підрядників. Усіх затриманих доправлять до будівлі НАБУ в Києві для вручення підозр.

 

Також вирішується питання про затримання інших осіб.

 

Нагадаємо, «Стіна» — проект інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО та Автономної Республіки Крим. Проект презентований екс-прем’єром Арсенієм Яценюком на засіданні у 2014 році.

 

У НАБУ нагадали, що розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації проекту "Стіна" детективи здійснюють з березня 2016 року.

 

За версією слідства НАБУ, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн. Тоді як у Генпрокуратурі заявляли про розкрадання 100 млн гривень, виділених на проект «Стіна».

 

Детективи Бюро ініціювали низку судових експертиз, безпосередньо виїжджали на кордон, із залученням експертів здійснювали огляд ділянок з метою об'єктивної оцінки фактичного обсягу виконаних робіт та співставлення їх з даними, які містяться в актах прийому-передачі виконаних робіт.