У Києві обшуковують офіс редакції Страна.ua і квартири чотирьох журналістів

10:36, 09.08.2017
У Києві обшуковують офіс редакції Страна.ua і квартири чотирьох журналістів

Співробітники СБУ проводять обшук в офісі видання Страна.ua, а також вдома у чотирьох співробітників редакції у Києві в середу вранці. Обшуки проводяться у кримінальному провадженні щодо розголошення державної таємниці.

 

Про це повідомив головний редактор видання Ігор Гужва, якого підозрюють у вимаганні, на своїй сторінці у Facebook.

 

"У нас обшук. Проводить СБУ. І в редакції, і вдома у кількох журналістів. За новою сфабрикованою справою про держтаємницю", - написав Гужва.

 

Наразі відомо, що дозвіл на обшуки видав Печерський райсуд Києва.

 

У свою чергу в СБУ підтвердили факт проведення санкціонованих судом обшуків.

 

"Співробітники спецслужби під час здійснення слідчих дій перевіряють комп’ютерну техніку на наявність матеріалів, які становлять державну таємницю", - повідомила на своїй сторінці Facebook речник СБУ Олена Гітлянська.

 

За її словами "сайт Інтернет-видання "Страна.ua" працює у штатному режимі".

 

Водночас, журналістка видання Валерія Івашкіна повідомила, що обшуки проводяться у чотирьох журналістів - Вероніки Кифичак, Олександра Тимошенка, Кирила Малишева та Юлії Рябчун.

 

Зазначимо, що це вже другий обшук в редакції скандально відомого видання з проросійською позицією протягом літа - перший стався 22 червня.

 

Тоді правоохоронці затримали головреда видання "Страна.ua" Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів за те, щоб не публікувати компромат на одного з політиків.

 

Гужву випустили із СІЗО два тижні тому після того як визначену судом суму застави - 544 тис. грн внесла його заступниця Світлана Крюкова. Відповідаючи на запитання, звідки гроші, вона заявила, що знайти за добу 20 тисяч доларів - не проблема.

 

Згодом стало відомо, що СБУ виявила на флешці, вилученій у Ігоря Гужви, секретну інформацію Міністерства оборони.