Омелян закликає прозоро обрати нового керівника «Укрзалізниці»

13:32, 09.08.2017

Міністр інфраструктури Володимир Омелян закликає уряд до максимально прозорої процедури обрання нового керівника «Укрзалізниці», після того як Войцех Балчун оголосив про свою відставку в середу.  

 

Про це пан Омелян заявив журналістам в кулуарах уряду.

 

За його словами, "Укрзалізниці" не потрібні невідомі гастролери (тим самим міністр натякнув на польське походження Балчуна з яким у нього був тривалий конфлікт – Ред.).

 

Зазначимо, що під час засідання уряду заяву Балчуна про звільнення було задоволено. Після чого Кабінет міністрів звільнив першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова, призначивши останнього тимчасово виконуючим обов'язки голови «Укрзалізниці».

 

"Я щасливий з двох моментів. Що відбулося звільнення Балчуна і що відбулося звільнення мого першого заступника міністра. Проблема не в Балчуні персонально. Проблема в тому, що в нас є маса фактів зловживань. Маса фактів впливу політичних, кримінальних угруповань на роботу "Укрзалізниці", - наголосив Володимир Омелян.

 

На його думку, «на цьому ми повинні поставити крапку, тому що "Укрзалізниця" може бути локомотивом української економіки».

 

Міністр інфрастурктури попереджає: «Ми бавимося з вогнем. Це компанія, яка формує 5% ВВП держави».

 

Щодо свого бачення прозорої процедури обрання нового керівника пан Омелян зазначив: "Щоб ми не запрошували якихось колишніх невідомих гастролерів. А запрошували фахових людей, які компетентні в бізнесі сьогодні, а не є пенсіонерами чи морально, чи фізично".

 

Міністр також заявив, що наразі доцільно повернути підпорядкування "Укрзалізниці" до Мінінфраструктури, хоча після формування наглядової ради в компанії, питання її підпорядкування відпаде.

 

Як повідомляла «УМ», голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун подав у відставку через особисті обставини.

 

До його роботи на посаді виникали запитання у Генпрокурора Луценка, який просив уряд не продовжувати контракт із Балчуном.