Голова «Укравтодору» отримав 900% надбавки до зарплати (документ)

14:27, 10.08.2017
Голова «Укравтодору» отримав 900% надбавки до зарплати (документ)

Славомір Новак отримав нечувану доплату до основного доходу на посту керівника "Укравтодору" (rbc.ua)

Голова державного агенства автомобільних дорі Славомір Новак отримав у січні-лютому 2017 року премій та надбавок у розмірі 900% від заробітної плати.

Відповідний лист Міністерства інфраструктури опублікував журналіст Сергій Мальнев у Facebook.

"Міністерство інфраструктури погоджує встановлення в. о. голови "Укравтодору" за результатами роботи в січні-лютому 2017 року надбавки за інтенсивність праці у розмірі 300% посадового окладу, надбавки за виконання особливо важливої роботи у розмірі 300% посадового окладу, премії у розмірі 300% посадового окладу", - йдеться у листі.

При цьому зазначається, що такі премії та надбавки заплатили відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 року.



"Тепер від мене: тобто міністр Омелян вважає, що його товариш Славомір Новак офігенно ("інтенсивно") трудиться в Україні та виконує якусь супер-важливу роботу? Яку, якщо не військова таємниця?. Покажіть мені результат! При чому терміново покажіть, тому що плюс 900% - це скільки в грошах, га?", - коментує Сергій Мальнев.

Він спробував порахувати приблизну суму відповідно до того, скільки Новак отримував у Польщі, а також відповідно до оголшеної зарплати посадовців.

На думку Мальнева, заробітна плата Славоміра Новака могла скласти від 100 до 700 тисяч гривень.