У Саксонії поліцейським не радять подорожувати до Росії

18:49, 10.08.2017
У Саксонії поліцейським не радять подорожувати до Росії

Російських прикордонників цікавить діяльність німецької поліції.

Міністерство внутрішніх справ федеральної землі Нижня Саксонія, розташованої на півночі Німеччини, застерігає співробітників регіональної поліції від приватних поїздок до Росії.

 

Про це повідомляє Deutsche Welle  в четвер.

 

Земельному міністерству стали відомі кілька випадків, коли німецькі поліцейські були затримані в Росії і піддані допитам  з приводу їх службових обов'язків.

 

Раніше видання Focus повідомило, що, судячи з усього, приводом для занепокоєння став випадок, що стався з трьома німецькими поліцейськими в Санкт-Петербурзі.

 

Співробітники правоохоронних органів перебували у приватній поїздці в круїзі по Балтійському морю. Коли вони висадилися в Петербурзі, російські прикордонники затримали їх, незважаючи на діючі візи, і цікавилися їх діяльністю та внутрішніми службовими процесами. Як зазначає Focus, на поліцейських чинився тиск "у зв'язку з підозрами в можливому шпигунстві".

 

Як стверджує видання з посиланням на джерела в берлінських службах безпеки, цей випадок був не єдиним, коли на німецьких держслужбовців чинився тиск з боку російських прикордонників.

 

У зв'язку з цим міністерство внутрішніх справ Нижньої Саксонії порадило поліцейським не вказувати професію при поїздках в Росію. Втім, у федеральному Міністерстві внутрішніх справ вважають, що такий підхід може тільки нашкодити: якщо рід діяльності з'ясується при перевірці на кордоні, поліцейським дійсно можуть загрожувати звинувачення в шпигунстві.