«Убивство з метою підпалу»: поліція назвала причину пожежі в Києві

17:28, 11.08.2017
«Убивство з метою підпалу»: поліція назвала причину пожежі в Києві

Пожежі на Бехтерова, 10, передувало вбивство (ДСНС)

Після пожежі по провулку Безтерівському в Києві знайшли тіла двох жінок із проламаними черепами, яких. як вважають правоохоронці, вбив квартиронаймач, який викинувся із вікна.

Про це повідомляють речниці Державної служби з надзвичайних ситуацій Києва Світлана Водолага та Національної поліції у місті Києві Оксана Блищик.

"Попередня версія поліції – убивство з навмисним підпалом", - сказала Світлана Водолага в прямому ефірі телеканалу 112.ua.

Жінкам проламали голови, а двері були заблоковані зсередини шафою.

"В обох жінок (літня жінка і, ймовірно, її дочка - ред.), які заходись у квартирі, були проламані черепи. На місці працюють правоохоронці", - сказала вона.

Однокімнатна квартира, де сталася пожежа, вигоріла ущент.

Водолага нагадала, що на момент прибуття рятувальників чоловік вистрибнув з палаючої квартири на 7-му поверсі, він загинув на місці. 

Оксана Блищик у Facebook написала, що  правоохоронці встановлюють обставини загибелі трьох людей.

"За попередньою інформацією, чоловік вбив двох жінок у квартирі і підпалив їх, а після цього викинувся із вікна сьомого поверху", - написала вона у facebook.

За словами свідків, чоловік голосно спілкувався по мобільному телефоні, при цьому у розмові зазначив, що стоїть на балконі і покінчить із життям самогубством.

"Розпочато два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України та за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) із додатковою правовою кваліфікацією – самогубство. Встановлюються всі обставини події". - відзначає Блищик.

Як повідомляла "УМ", 11 серпня в Києві сталася пожежа під час якої із вікна сьомого поверху будинку викинувся чоловік, а під час гасіння знайшли неідентифіковане обвуглене тіло.