Над Києвом зависла отруйна димка із чадного газу

18:56, 11.08.2017
Над Києвом зависла отруйна димка із чадного газу

Повітря над Києвом у найближчі вихідні важко буде назвати свіжим (ДСНС / Facebook)

Над Києвом приблизно до 13 серпня зависла метеорологічна димка, яка містить отруйний оксид вугляцю - чадний газ.

Про це повідомляє у Facebook Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

"Увага! Попередження про метеорологічну димку по Києву до кінця тижня. З 8 серпня 2017р. у Києві спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря", - ідеться в повідомленні.

У ДСНС зазначають, що 9 - 10 серпня перевищення в 2.6 рази максимальних значень гранично-допустимої концентрації оксиду вуглецю-1 зафіксували в районах Бессарабської, Деміївської площ, площі Перемоги, Оболонського проспекту, вулиць Академіка Стражеска, Довженка та Скляренка.

"Такі метеорологічні умови за прогнозом Гідрометцентру (антициклональний характер погоди, висока температура повітря, слабкий вітер у приземному шарі) та рівень забруднення (тенденція до подальшого зростання) утримаються в м. Києві до кінця поточного тижня", - попереджають рятувальники.

Варто відзначити, що оксид вуглецю, перевищення граничних значень якого зафіксували у столиці, дуже отруйна речовина. Головна небезпека її в тому, що цей газ без кольору та запаху, тому отруєння наступає непомітно для людини.