Ігор Шаповал із 57-ї бригади підірвався на розтяжці поблизу Пісок

16:10, 12.08.2017
Ігор Шаповал із 57-ї бригади підірвався на розтяжці поблизу Пісок

Ігор Шаповал похований у Світловодську 12 серпня (із соцмереж)

Командир розвідувального відділення 57-ї мотопіхотної бригади Ігор Шаповал з позивним "Шапік" підірвався на "розтяжці" поблизу Пісок Донецької області.

Про загибель військовослужбоця 10 серпня в під час бойових дій повідомив прес-центр штабу АТО.

"Один український воїн загинув в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої біля селища Піски", - йшлося в повідомленні.

Пізніше стало відомо, що загину житель міста Світловодськ, що в Кіровоградській області.

"Знали Шаповала Ігоря Анатолійовича, як чоловіка з гарним гумором, щирою посмішкою й завжди бадьорим настроєм, відповідальним й завжди рішучим в будь-якій роботі, завданні", - повідомляє Світловодська міська рада.

Там зазначили, що Шаповал Ігор Анатолійович 18 травня 1975 року в місті Кременчуці. У 1992 році закінчив Світловодську загальноосвітню школу I-III ступенів № 1, по закінченню школи втупив до Дніпровського училища МВС України. У 2005 році закінчив Національну академію МВС України.

Двадцять роців, із 1997 до 2007 року Ігор Шаповал працював у міліції на посаді оперуповноваженого карного розшуку.

У серпні 2015 року став розвідником у 42-му окремому мотопіхотному батальйоні "Рух Опору".

"Відпочивши після демобілізації вирішив продовжити військову службу за контрактом у 57 окремій мотопіхотній бригаді". - повідомляє прес-служба міста Світловодськ.

Про Ігоря Шаповала згадують у соцмережах:

"В зоні АТО загинув на "розтяжці" Ігор Шаповал, відчайдух, справжній офіцер з яскравим чоловічим характером, мєнт до мізку кісток, талановитий опер родом з 90-х... А ще - справжній патріот!!! А ще батько... А ще син... А ще ГЕРОЙ!!! Маю честь бути твоїм другом, брате! ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ!", - пише Дмитро Ткачьонок.



Максим Оспа, хоч і мав конфлікти із загиблим під час служби, тепло відгукується про нього.

"Справедливо буде сказати про Ігоря, мабуть, три речі: добрий, смілививй та безшабашний. Мабуть, яскравий приклад того, що потрібно по-життю бути великодушнішим, і, не дивлячись ні на що, знаходити спільну мову з близькими людьми, щоб не доводилося потім гризти себе...", - написав Максим у Facebook та опублікував спільну фотографію.



Про Ігоря Шаповала згадує вчителька його 11-річної доньки.

"Ігор Шаповал - тато моєї учениці. На пропозиції про допомогу від нашої волонтерської групи завжди відповідав: "У мене все є, допоможіть краще тим, кому дійсно потрібно". Оберігаючи нас, не зберіг себе", - пише Лариса Москаленко.

Прощання із загиблим військовим відбулося 12 серпня на центральній площі Світловодська о 10:00.