Японія привела у стан готовності американські ППО

11:53, 13.08.2017

Японія привела у стан бойової готовності американські системи протиракетної оборони Patriot PAC-3 з метою перехоплення північнокорейських ракет в разі їхнього запуску у напрямку острова Гуам (США) .

 

Про це повідомляє японський суспільний телеканал NHK.

 

Комплекси ППО були розгорнуті у  префектурах Сімане, Хіросіма і Коті. Саме через територію цих префектур пролягатиме траєкторія балістичних ракет в тому випадку, якщо КНДР випустить їх в бік острова Гуам, на якому розташована американська військова база.

 

Також у Японське море спрямований есмінець, оснащений американською корабельною системою "Іджіс", яка здатна приймати і обробляти інформацію про запуск балістичних ракет.

 

зазначимо, що КНДР повторила погрозу запустити ракети середньої дальності по району Тихого океану, в якому розташована американська військова база на острові Гуам.

 

Президент США Дональд Трамп пообіцяв, що подальші ядерні погрози США "зустрінуть вогнем, гнівом і відвертою силою, яких цей світ ще раніше не бачив".

 

Пентагон підготував план превентивного удару по приблизно 20 об'єктах Північної Кореї, він буде виконаний в разі наказу президента США Дональда Трампа.

 

Серед мешканців острова Гуам поширюють листівки, в яких зазначено, що робити, якщо Північна Корея все-таки завдасть ядерного удару.