«Укрзалізниця» не обладнала кондиціонерами 62% вагонів

13:05, 13.08.2017
«Укрзалізниця» не обладнала кондиціонерами 62% вагонів

Пасажирські вагони без кондиціонерів перетворилися на "душогубки" під час спеки. (Фото "Укрзалізниці")

Компанія «Укрзалізниця» попереджає пасажирів про можливий дискомфорт під час подорожей, враховуючи аномальну спеку, оскільки 62% пасажирських вагонів не обладнані системами кондиціонування повітря.

 

Про це повідомляє «Укрзалізниця» у Facebook.

 

«Більшість вагонів не обладнані системами кондиціонування повітря. Цього літа пасажирів обслуговують 3100 пасажирських вагони, з яких системою кондиціонування повітря обладнані лише 38% – це 1168 вагонів, 62% – ні. Майже всі плацкартні вагоні систем кондиціонування повітря не передбачають конструкційно», – повідомляють у прес-службі компанії.

 

В «Укрзалізниці» цю ситуацію пояснюють відсутністю фінансування з держбюджету на оновлення рухомого складу.

 

Відтак, в компанії закликають пасажирів уникати тривалого перебування на сонці перед подорожжю, а за наявності хронічних захворювань обов’язково мати при собі ліки, рекомендовані лікарем, вживати достатню кількість води, а в разі погіршення самопочуття негайно звертатися до провідників.

 

Крім того, в «Укрзалізниці» повідомляють про можливі затримки пасажирських поїздів через застосування обмеження швидкості внаслідок перегріву колій.

 

Цей допис "Укрзалізниці" викликав обурення користувачів соцмереж. Мовляв, невже "це все чим компанія може зарадити?". Тим більше користувачів дивує, що ціни на квитки "Укрзалізниця" підвищує регулярно, але при цьому знімає з себе відповідальність за дискомфорт під час поїздки в "душогубці". 

 

«Пасажири інформують ПАТ «Укрзалізниця» про наявність санітарних норм, в яких чітко встановлена гранично допустима температура повітря у вагонах та закликають ПАТ «Укрзалізниця» дотримуватися норм законодавства України», - йдеться в одному з коментарів. 

 

Як повідомляла «УМ», спека, яка майже не припинялася на півдні та сході України і повернулася на захід і північ, триватиме ще кілька днів. У понеділок, 14 серпня, очікується послаблення спеки.