По Бахмутській трасі гатили з мінометів терористи ЛНР

13:46, 13.08.2017

Бойовики терористичної ЛНР випустили майже 50 мін по позиціям ЗСУ в районі Бахмутської траси на Луганщині в ніч на неділю.

 

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу в неділю.

 

За його словами, найнеспокійніше було на луганському  напрямку: бойові дії велися на Бахмутській трасі та у Попаснянському районі.

 

"Бойовики в темну пору доби активно використовували міномети, випустили по силах АТО майже 50 мін. Застосовували бронетехніку. Сили ЗСУ відповідали окупантам вогнем", - зазначив полковник Мотузяник.

 

На маріупольському напрямку бойовики здійснили 4 обстріли,  застосували міномети і випустили 20 мін.

 

У напрямку окупованого Донецька бойові дії велися на ділянці фронту "шахта Бутівка - селище Опитне". Важку зброю противник  не застосовував. На усі обстріли з боку бойовиків сили АТО вели вогонь у відповідь.

 

Окрім того у Бахмутському районі Донецької області, поблизу селища Луганське на вибуховому пристрої підірвався трактор, водій зазнав ушкоджень і був доправлений до лікарні.

 

"З початку року це вже шостий випадок на Донеччині, коли цивільна техніка натрапляє на вибухові пристрої",- зазначив пан Мотузяник.

 

В результаті бойових дій у зоні проведення АТО один український військовий загинув, двох поранено, ще троє зазнали травмувань.