Із водосховища на Закарпатті виловили півтори тисячі мішків сміття (фото)

13:10, 14.08.2017
Із водосховища на Закарпатті виловили півтори тисячі мішків сміття (фото)

Генеральне прибирання лише одного водосховища "збагатило" сміттєзвалища на 1,5 тисяч мішків непотребу (Геннадій Москаль. Офіційний сайт)

Із Вільшанського водосховища виловили близько півтори тисячі мішків непотребу, найчастіше використаних пластикових пляшок, які викинули до водойм мешканці Хустського та Міжгірського районів Закарпаття.

Про це повідомляє офіційний сайт голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, яккий опублікував фото ліквідації наслідків людської недбалості.

"Працівники екологічної інспекції, лісового господарства, держслужби з надзвичайних ситуацій (у тому числі водолази), обленерго, на балансі якого знаходиться водосховище, Нацпарку «Синевир» та Національної гвардії зібрали близько півтора тисячі мішків сміття, більшість якого – пластикові пляшки", - проінформував очільник області.



За його словами, особливо відзначилися нацгвардійці, хоча прибирання бруду за мешканцями регіону не зовсім у їх компетенції.

"Весь непотріб у водосховище знесли річки й потічки із сіл Міжгірського району, які знаходяться вище за течією", - відзначає Москаль



"Півтори тисячі мішків сміття – яскрава ілюстрація того, як мешканці високогірних сіл ставляться до природи. Це ганьба на всю Україну!", - обурюється Геннадій Москаль.



"Я доручив екоінспекції ще раз зробити рейди по селах Міжгірщини, провести бесіди з головами сільрад і строго попередити – за сміття їх будуть нещадно штрафувати. Ситуація, коли хтось смітить, а інші за ними мають прибирати й залучати водолазів, лісівників і Нацгвардію, більше не пройде", - розповідає про подальші дії голова Закарпатської ОДА.

У прес-службі нагадали, що в квітні 2017 року Г. Москаль доручив розчистити Вільшанське водосховище, яке є одним із наймальовничіших куточків Закарпаття.

Значну частину сміття тоді вибрали за допомогою спецтехніки, включаючи водний екскаватор, однак затонулі пластикові відходи можна було вичистити тільки після спуску води.