У Польщі стурбовані наростаючою агресією російського імперіалізму

21:20, 14.08.2017
У Польщі стурбовані наростаючою агресією російського імперіалізму

Антоні Мацеревич під час урочистостей з нагоди свята польського війська.

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав події 2008 року в Грузії, агресію Росії проти України, Смоленську катастрофу і катастрофу МН17 наслідками потурання російському імперіалізму на протязі останніх років.

 

Про це пан Мацеревич заявив під час урочистостей з нагоди свята польської армії, повідомляє RMF24 у понеділок.

 

"Грузія, Україна, Смоленськ, доля літака МН17 показують, якими бувають наслідки російського імперіалізму" - сказав Мацеревич.

 

Міністр оборони Польщі додав: "Останні роки ми спостерігаємо наростаючу агресію зі сходу. В 2008 році була атакована Грузія, потім Україна. Російські війська були введені до Сирії, а КНДР за підтримки Китаю і Росії проводить чергові ядерні випробування і випробування балістичних ракет, націлених на нашого стратегічного союзника – США".

 

На його думку, загибель польської еліти у Смоленській катастрофі 2010 року теж доповнює цей ряд.

 

"Розслідування смоленської катастрофи було віддане в російські руки, бо був страх правди, виявлених результатів. Труни заборонили відкривати, бо було відомо, який образ трагедії буде показаний" - заявив Мацеревич.

 

Також міністр згадав катастрофу МН17, збитого в небі над Донбасом у 2014 році.

 

"В обох випадках, докази ведуть до Москви, і в обох випадках поведінка Росії збігається з систематичним планом територіальної агресії" - заявив Антоні Мацеревич.