СБУ вважає фейком затримання «диверсанта» Геннадія Лемешка в Криму

12:47, 15.08.2017

Російська ФСБ вдалася до чергової провокації, повідомивши про затримання в окупованому Криму нібито "агента СБУ" Геннадія Лемешка.

 

Таким чином у Службі безпеки України прокоментували інформацію, поширену російською ФСБ у вівторок.

 

"Вважаємо, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова, яке все частіше висловлює незадоволення окупаційною владою", – йдеться в заяві СБУ.

 

У вітчизняній спецслужбі вважають, що "на фоні погіршення життя кримчан, ФСБ знову запускає "заїжджену платівку", намагаючись звинуватити Україну та її правоохоронні органи у своїх власних бідах та проблемах у Криму.

 

Водночас, підконтрольний окупантам так званий Київський районний суд Сімферополя ухвалив заарештувати на два місяці громадянина України Геннадія Лемешка, якого ФСБ Росії звинувачує в підготовці диверсій в окупованому Криму.

 

Нагадаємо, у вівторок ФСБ Росії заявила про запобігання в Криму низки диверсій проти об'єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова і затримання "агента Служби безпеки України" Геннадія Лемешка нібито під час спроби пошкодити лінію електропередач в районі траси Судак-Новий світ" за допомогою ручної пилки.