«Кримський диверсант» Геннадій Лемешко звільнений з армії через службову невідповідність

17:16, 15.08.2017
«Кримський диверсант» Геннадій Лемешко звільнений з армії через службову невідповідність

Екс-військовослужбовець затриманий в Криму через звинувачення у диверсіях (скріншот відео)

Геннадій Лемешко, якого спіймали із пилкою в окупованому Криму, а тепер звинувачують у диверсіях, служив до травця цього року в Збройних силах України. Його звільнили через службову невідоповідність.

Про це заявив у коментарі УНІАН начальник відділу - заступник начальника Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України Юзеф Венскович.

"Це був, за попередніми даними, громадянин України, який з листопада 2016 року по травень 2017 року проходив службу в одному з підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України. У травні цього року його було звільнено за статтею 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" через службову невідповідність даного колишнього військовослужбовця", - сказав Юзеф Венскович.

Він наголосив, що на даний час Геннадій Лемешко "не має жодного відношення до Збройних сил України".

Нагадаємо, Геннадія Лемешка спіймали силовики в окупованому криму нібито під час диверсії. За повідомленнями ФСБ, чоловік ручною пилкою намагався повалити лінії електропередач, щоб знеструмити населені пункти в районі траси Судак-Новий світ.

Як повідомляла "УМ", в окупанти в Криму не можуть забезпечити достатню кількість електроенергії, тому ввели графік віялових відключень у курортних містечках, а російські дизель-генератори, які використовують під час перебоїв зі світлом, постійно виходять із ладу.