Голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну вручили підозру в побитті чоловіка

11:44, 16.08.2017
Голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну вручили підозру в побитті чоловіка

Запобіжний захід за бійку Віталію Шабуніну оберуть пообіді 16 серпня (Центр Протидії Корупції)

У Дніпровському відділенні поліції Києва Голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну оголосили підозру в нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Про це повідомляє "Українська правда".

Віталія Шабуніна підозрюють в "умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості" громадянину Всеволоду Філімоненку, який представляється журналістом.

У документі вказується, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що "спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя".

Сам Шабунін наголошує, що за ніч прокуратура змінила кваліфікацію і тепер йому загрожує не 5 а 3 роки тюрми, адже йому тепер інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження".

 



Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Після обіду відбудеться обрання запобіжного заходу. Слідчі просять зобов'язати Шабуніна, який мешкає в селі під Києвом, не покидати столицю.

Як повідомляла "УМ", 8 червня між головою Центру протидії корупції та Всеволодом Філімоненком, який представлявся журналістом видання "Голос народу", сталася сутичка біля Дніпровського військкомату Києва.

Тоді Філімоненко дістав газовий балончик і пирснув в обличчя Шабуніна. Голова ж ЦПК заявляв, що вдарив Філімоненка по обличчю за образу його колеги.

Шабунін у соцмережі Facebook звинувачував Філімоненка у веденні замовної кампанії з метою компрометування.