Податківці обшукали спиртзаводи в 15 областях (фото)

08:20, 17.08.2017
Податківці обшукали спиртзаводи в 15 областях (фото)

Податківці шукали нелегальний алкоголь на спиртзаводах у 15 областях (Сергій Білан / Facebook)

У 15 областях України із залученням понад 300 спеціалістів податківці обшукали лікеро-горілчані заводи, щоб знайти фальсифікат та перешкодити незаконному продажу безакцизного алкоголю.

Про обшуки повідомляє перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан. Він опублікував фото обшуків на заводах.

Чиновник зазначає, що обшуки проходять в рамках "масштабної системної роботи з протидії тіньовому ринку спирту та алкоголю".

"На першому етапі спеціальної операції, яка відбулася в кінці липня, на спиртзаводах було вилучено і згодом судом накладено арешт на 864,5 тисячі літрів спиртовмісної речовини вартістю майже 180 млн грн", - повідомляє Сергій Білан.

За його словами, обшуки пройшли в у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

"Обшуки проводяться за результатами аналізу криміногенної ситуації в сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв і з метою перевірки наявної інформації про невраховане виготовлення даної продукції на легальних заводах. ... обшуки на лікеро-горілчаних заводах є усуненням причин, а не наслідків незаконного обігу алкогольних напоїв", - відзначає Сергій Білан.

Він нагадує, що це вже другий етап спецоперації. Як повідомляла "УМ", 24 липня в Україні одночасно обшукали 41 спиртзавод.