Терористи обстріяли Зайцеве під час роздачі гуманітарки від Червоного Хреста (відео)

09:04, 17.08.2017
Терористи обстріяли Зайцеве під час роздачі гуманітарки від Червоного Хреста (відео)

Вогонь після обстрілу окупантів знищив садиби жителів Зайцевого під Горлівкою (128- ма бригада / скріншот відео)

Підконтрольні Росії бойовики обстріляли мирні квартали селища Зайцеве неподалік Горлівки, коли співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста роздавали гуманітарну допомогу постраждалим від бойових дій місцевим жителям.

Про це повідомляє прес-служба 128-ї гірсько-штурмової бригади.

"Російські регулярні війська сьогодні грубо порушили режим "тиша" під час роботи гуманітарної місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) на непідконтрольній стороні селища Зайцеве, що під окупованою Горлівкою", - ідеться в повідомленні.

Про посилений режим припинення вогню на час надання гуманітарної допомоги мирним мешканцям окупованої території домовились представники української сторони СЦКК. Проте вже в обід регулярні війська країни-окупанта відкрили провокаційний вогонь по будинках мирних мешканців української сторони селища, чим спровокували пожежу.

"Українських військових, які кинулись гасити вогонь, обстріляли з РПГ (ручний протитанковий гранатомет - ред.). Розуміючи загрозу для життя та здоров'я представників місії МКЧХ вогонь у відповідь українські військові не відкривали. На щастя, втрат серед військових та мирних мешканців вдалось запобігти", - повідомляють українські військові.

Вони продемонстрували відео пожежі, що охопила селище в результаті обстрілів терористів, та нагадали, що російські війська та найманці вкотре демонструють зневагу до будь-яких домовленостей та абсолютну байдужість до проблем мирного населення.