У Києві шкідливі речовини в повітрі перевищують норму в десятки разів

09:35, 17.08.2017
У Києві шкідливі речовини в повітрі перевищують норму в десятки разів

У Києві під час серпневої спеки зростає забруднення повітря (відредаговане зображення із соцмереж)

У Києві забруднення повітря діоксидом азоту та формальдегідами у деяких районах перевищує допустиму норму в десятки разів.

Про дані вимірів забруднення повітря повідомляє Держпродспоживслужба.

За даними добового моніторингу Центральної геофізичної обсерваторії станом на 13 годину 16.08.2017 р. рівень забруднення досяг:
- пил – 1,3 ГДКс.д. (гранично допустима добова концентрація - ред.) на пл. Бессарабській, пл. Деміївська;
- оксидом вуглецю – 1,3-2,0 ГДК с.д. на вул. Довженка,8, пл. Бессарабській, пр. Оболонському, 14, пл. Деміївська;
- діоксид азотом – 3, 5-4,25 ГДК с.д. на вул. Довженка, 8, вул. Попудренка, 50, пл. Бессарабській, бул. Лесі Українки, 29, пр. Оболонському, 14, пл. Деміївська;
- формальдегідом – 1,3-4,0 ГДК с.д. на вул. Довженка, 8, вул. Попудренка, 50, пл. Бессарабській, бул. Лесі Українки, 29, пр. Оболонському, 14, пл. Деміївська, пр. Науки, 37.

Центральна геофізична лабораторія подає такі дані щодо допустимих норм концентрації шкідливих речовин у повітрі:



Таким чином, забруднення діоксидом азоту, формальдегідом, а також кількість пилу в повітрі значно вище норми, подекуди в десятки разів. Не зафіксували перевищення лише чадного газу (оксиду вугляцю).

"У випадку погіршення ситуації буде негайно оповіщено населення та Київську міську державну адміністрацію", - зазначають в Держспоживслужбі.

Як повідомляла "УМ", на вихідних 12-13 серпня над містом через спекотну та безвітряну погоду зависла метеорологічна димка із чадного газу.