Суд над Януковичем: державний адвокат Віталій Мешечок відмовився захищати екс-президента

12:07, 17.08.2017

Державний адвокат колишнього президента Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді, Віталій Мешечек відмовився від своїх обов'язків захисника та заявив про самовідвід.

Відповідну заяву він оголосив під час засідання Оболонського районного суду Києва в четвер, інформує "Українська правда".

"Ця заява про відмову від своїх обов'язків як захисника", – оголосив він.

Віталій Мешечек зазначив, що не перебуває в адвокатських об'єднаннях і не має помічників, тому не може впоратися з такою складною справою, як захист інтересів Януковича, та здійснювати якісний захист підсудного.

Прокурори виступили проти самовідводу держадвоката. Вони відзначили, що раніше Мешечек в судовому процесі не сумнівався у своїй компетентності.

Суддя Владислав Дев’ятко оголосив, що прохання про самовідведення Віталія Мешечка задоволене.

Тепер Віктору Януковичу призначать нового державного захисники, який має ознайомитися із матеріалами справи до 6 вересня, інформує "Цензор.Нет".

Як повідомляла "УМ", звинувачений у державній зраді віктор Янукович відкликав своїх адвокатів, тому для представлення його інтересів Оболонський райсуд надав екс-президенту державного адвоката. 0 липня стало відомо, що держава зобов’язала Віталія Мешечка представляти Януковича в суді.