В Одесі арештант вбив і розчленував працівницю СІЗО

17:57, 18.08.2017
В Одесі арештант вбив і розчленував працівницю СІЗО

Сокира, якою арештант вбив молодшого інспектора СІЗО Одеси.

Арештант жорстоко вбив, а потім розчленував тіло 34-річної жінки, молодшого інспектора СІЗО в Одесі у четвер ввечері. Частини тіла вбивця сховав у сміттєвому контейнері на території ізолятора, а службову форму жертви – закопав за технічним приміщенням, щоб приховати злочин.

 

Про жахливе вбивство повідомили керівники поліції і прокуратури Одещини у п’ятницю.

 

Те, що зникла співробітниця її колеги помітили у четвер ввечері. Працівники СІЗО дві години самостійно шукали жінку, але виявили частини тіла загиблої на смітнику ізолятора.

 

За словами начальника Нацполіції в Одеській області Дмитра Головіна, затримано підозрюваного у вбивстві 39-річного арештанта, який перебував у слідчому ізоляторі, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за розбій та умисне вбивство.

 

«В ході першочергових слідчих дій знайдено місце та знаряддя вбивства, а також одяг вбитої, який зловмисник закопав позаду технічного приміщення. Встановлено, що, намагаючись приховати злочин, зловмисник після скоєння вбивства розчленив тіло жертви та сховав його у сміттєвий контейнер. Задля уникнення відповідальності за скоєне, він виправ свій одяг та змив кров потерпілої зі знаряддя вбивства», - розповів пан Головін.

 

За даними місцевих ЗМІ, вбивство працівниці СІЗО стало можливим, через те, що арештант хоча й був небезпечним рецидивістом, але мав можливість практично вільно пересуватися територією ізолятора, оскільки був залучений до виконання господарських робіт.

 

Поліція та прокуратура розпочали два кримінальні провадження — за фактом загибелі працівниці СІЗО і за фактом службової недбалості працівників СІЗО.

 

Прокурор Одеської області Олег Жученко, у свою чергу, обіцяє, що прокуратура має намір зайняти принципову позицію при розслідуванні цього кримінального провадження, оскільки «встановлені і задокументовані слідчими факти є жахливими».

 

«Так, особі, яка затримана, була надана можливість не перебувати в камері, а фактично вільно перебувати на господарському дворі. Відповідно до кримінально-виконавчого законодавства, затриманий міг перебувати там не більше двох годин на добу, а з дозволу суду — не більше восьми годин», - каже прокурор.  

 

За його словами, слідчою групою прокуратури встановлено, що у затриманого на господарчому дворі були його особисті речі, постіль, документи, що свідчить про його тривале перебування там. До того ж, допитані як свідки його співкамерники також вказали, що протягом останнього місяця він у камері майже не з’являвся.

 

За роботою арештованого поза камерою мали би спостерігати на мобільних постах чергові. Прокуратура встановила відсутність такого нагляду і абсолютно халатне до цього ставлення.

 

Відтак, начальника Одеського слідчого ізолятора В'ячеслава Коваля відсторонили від посади у зв'язку зі службовим розслідуванням, розпочатим після вбивства ув'язненим співробітниці СІЗО.

 

«Начальника Одеського СІЗО зняли з посади. Проводиться службове розслідування. За його результатами винні понесуть кримінальну і дисциплінарну відповідальність», - повідомив прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак.