Київ протестує через приїзд Путіна до Севастополя

22:05, 18.08.2017

Міністерство закордонних справ України передало Росії ноту протесту у зв'язку із візитом президента РФ Володимира Путіна до окупованого Севастополя.

 

Про це йдеться у заяві МЗС України, оприлюдненній у п'ятницю ввечері.

 

"Українська сторона вважає згаданий "візит", як інші т.зв. поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права", - заявили в МЗС.

 

У відомстві підкреслили, що АР Крим та Севастополь є і залишатимуться невід'ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах.

 

"Це визнається всім цивілізованим світом, який вже дав належну оцінку міжнародно-протиправним діянням Російської Федерації, у т.ч. шляхом запровадження проти неї відповідних обмежувальних заходів (санкцій)", - нагадали дипломати.

 

Як повідомляла «УМ», у п'ятницю президент РФ Володимир Путін і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, порушуючи українські закони, прибули в окупований Росією Севастополь, де вони зокрема поспілкувалися з байкерами зі скандально відомого клубу «Нічні вовки».