На Дніпропетровщині гасять велику лісову пожежу вже добу (відео)

09:30, 19.08.2017
На Дніпропетровщині гасять велику лісову пожежу вже добу (відео)

Літак Ан-32П проводить проливку осередків тління у Петропавлівському лісництві.

Рятувальникам не вдається ліквідувати масштабну лісову пожежу біля села Дмитрівка Петропавлівського району Дніпропетровської області вже протягом доби.

 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у суботу.

 

"18 серпня близько 10-ї годині поблизу с. Дмитрівка Петропавлівського району на території Петропавлівського лісництва сталося загорання лісової підстілки та хвойного лісу місцями з переходом у верхову пожежу. О 19 годині 10 хвилин пожежу локалізовано на площі близько 90 га, з них 25 га - верхова пожежа", - йдеться у повідомленні.

 

При проведенні повітряної розвідки місця пожежі о 15-й годині виявлено ще один осередок лісової пожежі на території Павлоградського лісництва поблизу хутору Самарський. О 20-й годині 30 хвилин пожежу локалізовано на площі близько 30 га, з них 5 га - верхова.

 

За даними рятувальників, станом на 7 годину 19 серпня відкритого горіння немає, проводиться проливка окремих осередків тління.

 

До гасіння пожежі залучено: 155 чоловік, 38 одиниць пожежної та спеціальної техніки: від ДСНС 55 чоловік особового складу та 25 одиниць техніки, у тому числі 2 літаки Ан-32П та вертоліт Мі-8, від лісового господарства 30 працівників та 13 одиниць техніки, особовий склад Національної гвардії у кількості 70 осіб.

 

На місці пожежі працює оперативна група Головного Управління ДСНС України у Дніпропетровській області та розгорнуто пункт життєзабезпечення.