В Росії пропонують перенести столицю за Урал

15:29, 19.08.2017
В Росії пропонують перенести столицю за Урал

у Москві і Підмосков'ї мешкає кожен п'ятий росіянин.

Голова наглядової ради Інституту демографії, міграції та регіонального розвитку Росії Юрій Крупнов пропонує президенту Володимиру Путіну перенести столицю Російської Федерації за Урал.

 

Обгрунтування пропозиції Крупнова наводять російські ЗМІ у суботу.

 

Зокрема, така ініціатива міститься в проекті «Доктріна размосквічіванія», яку він направив президенту Росії Володимиру Путіну.

 

Пан Крупнов вказує, що Росія «гіперцентралізована», зазначивши, що Московський регіон «увібрав в себе майже п'яту частину всього російського населення».

 

За даними демографа, національний розвиток акцентовано у 15-25 мегаполісах, в яких проживає «вже більше половини всіх громадян».

 

Тому Крупнов впевнений, що через внутрішню міграцію Росія може втратити свої "геополітичні переваги» і втратити суверенітет над віддаленими від великих міст територіями.

 

«Вимушено накопичуючись у вузьких обмежених точкових зонах, російські люди будуть продовжувати втрачати імпульс життєвої творчості. Вони не захочуть збільшувати чисельність своїх сімей, йти від глобальної чуми вимирання. Ми сьогодні на 1/7 частини світової суші живемо в 7-10 разів сумніше, тісніше, ніж ті ж англійці і німці», — йдеться в проекті.

 

Відтак, задля вирішення цієї проблеми пан Крупнов пропонує перенести столицю Росії за Урал. Також він вважає, що суцільна авіатизація і повне відновлення судноплавності річок допоможуть зв'язати маленькі міста всередині країни.