Юрій Луценко хоче оновити керівництво пенетенціарної служби на відкритому конкурсі

14:21, 21.08.2017
Юрій Луценко хоче оновити керівництво пенетенціарної служби на відкритому конкурсі

Юрій Луценко у 2016 році відвідав свою камеру в Лук’янівському СІЗО (Лариса Сарган)

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що він буде домагатися повного оновлення Державної кримінально-виконавчої служби шляхом конкурсного відбору всіх претендентів на посади у відомстві, що займається "перевихованням" засуджених та контролює українські тюрми.

Про це він написав у Facebook.

"Буду добиватися конкурсу на всі адміністративні посади і повного оновлення силових структур Пенітенціарки. Сьогодні зустріч з Прем’єром", - прокоментував Юрій Луценко.

Такий коментар Луценко написав у відповідь на запитання про реакцію прокуратури на вбивство співробітниці СІЗО та звинувачення у жорстокому поводженні із ув’язненими.



Як повідомляла "УМ", 17 серпня арештант жорстоко вбив, а потім розчленував тіло 34-річної жінки, молодшого інспектора СІЗО в Одесі.

Генеральна прокуратура відправила до Одеського СІЗО інспекцію, щоб встановити перевірити інформацію про те, що після вбивства щодо інших ув’язнених в СІЗО застосовують тортури.

Нагадаємо, у грудні 2010 року Юрій Луценко потрапив у СІЗО, а потім до колонії за звинуваченнями у корупції та неправомірному виділенні житла для свого підлеглого під час того, як він очолював Міністерство внутрішніх справ. У 2013 році його випустили із Менської колонії після того, як Віктор Янукович підписав указ про його помилування.