Сурков і Волкер обговорили без ілюзій війну на Донбасі

20:15, 21.08.2017

Помічник президента РФ Владислав Сурков і спецпредставник США щодо України Курт Волкер зустрілися і обговорили війну на Донбасі у Мінську в понеділок. Зустріч носила ознайомчий характер.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на поінформовані джерела.

 

«Зустріч була стриманою, носила скоріше робочий ознайомчий характер. Сторони з повагою, уважно вислухали позиції один одного", – сказав співрозмовник агенції «Интерфакс».

 

При цьому, Сурков нібито задоволений зустріччю, повідомляє ТАСС.

 

"Ми погодилися, що поточна ситуація на південному сході України не може влаштовувати ні сторони конфлікту, ні зовнішні сили, що сприяють врегулюванню", – сказав Сурков за підсумками переговорів.

 

За його словами, "дискусія велася в тоні взаємної поваги та зацікавленості, чесно, серйозно, без ілюзій і упередженості".

 

"Прихильність мінським угодам під сумнів не ставилася: обидві сторони запропонували свіжі ідеї і новаторські підходи щодо їх реалізації", – запевнив помічник Володимира Путіна.

 

І додав: "Домовилися про продовження спільної роботи. Визначили теми для наступної зустрічі. Погодилися з тим, що мирний процес і на політичному треку, і у сфері безпеки може і має йти швидше".

 

"Хороша зустріч", – підсумував Сурков.