Прокуратура проситиме Німеччину допитати гурт Scooter про візит у Крим

11:32, 22.08.2017
Прокуратура проситиме Німеччину допитати гурт Scooter про візит у Крим

Соліст групи Scooter Ейч Пі Бакстер на концерті в Балаклаві, 5 серпня 2017 року

Прокуратура Автономної руспубліки Крим звернеться про міжнародну правову допомогу до Німеччини щодо виступу в окупованому Криму гурту Scooter.
Про це у заявив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов, відповідаючи на запитання журналістів.
 
"Ми зареєстрували відповідне кримінальне провадження. Ми маємо намір відправити звернення в Німеччину про міжнародну правову допомогу для перевірки, чи вони справді були в Криму", - повідомив він
 
"Про їх виступ ми знаємо лише зі ЗМІ і бачили відео, наша робота зобов'язує нас перевіряти всю інформацію", - зазначив Мамедов. 
 
На уточненн, чи учасників гурту будуть допитувати Мамедов сказав: "Допити будуть, звичайно".
 
Як повідомляла "УМ", музиканти гурту Scooter прибули до Криму 4 серпня для участі у музичному фестивалі ZBFest у Балаклаві.
 
У червні посол України в Німеччині Андрій Мельник зустрічався у Гамбурзі з менеджером Scooter, щоб відмовити музикантів від виступу в анексованому Криму.
 
Плани відвідати Крим музикантами критикувала депутат Європарламенту від "Зелених" Ребекка Хармс: на її думку, вони "стають на бік Путіна", виступаючи на анексованому півострові.
 
У свою чергу фронтмен Scooter Ейч Пі Бакстер заявляв, що група бачить в участі у фестивалі "виключно музичну подію".
 
Пркуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження, за яким учасникам гурту Scooter загрожує до 8 років в’язниці за візит до Криму.