Суркісу закидають зневагу до маріупольців

14:40, 22.08.2017
Суркісу закидають зневагу до маріупольців

ФК "Динамо" нібито боїться грати в Маріуполі.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що відмова команди "Динамо-Київ" грати у Маріуполі є "ударом нижче пояса" для маріупольців. 

 

На його думку, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс тим самим, демонструє «наплювательське відношення до людей, які на лінії вогню».

 

Про це пан Жебрівський заявив в коментарі "Українській правді" у вівторок.

 

"Відмова "Динамо-Київ" – моєї улюбленої команди - це удар нижче поясу для маріупольців, по великому рахунку. Це відмова підтримати людей, які потерпають від війни проти Росії", - сказав керівник Донеччини.

 

За його словами, Маріуполю сьогодні потрібна підтримка українського суспільства.

 

"Коли до нас у Маріуполь приїжджав Святослав Вакарчук, він збирав до 50 тисяч людей. СБУ, Нацгвардія, ЗСУ і поліція забезпечили громадський порядок там. Так, на сьогодні всі заходи, які відбуваються в Маріуполі – це величезне навантаження на правоохоронців. Але ми безпеку забезпечимо", - додав Жебрівський.

 

"На сьогодні все можна виправдати чим хочеш, але кожна людина має зробити внесок в перемогу над Росією, таким внеском був би матч з Маріуполем. Те, що робить Суркіс – показує наплювательське відношення до людей, які на лінії вогню", - переконаний він.

 

При цьому, пан Жебрівський вважає, що Динамо, як найтитулованіший український клуб, мусив би показати приклад іншим.

 

Зауважимо, що таку реакцію Павла Жебрівського викликали заяви віце-президента "Динамо" Андрія Мадзяновського, оприлюднені в інтерв’ю «Подоробмцям» у вівторок.

 

Зокрема, пан Мадзяновський заявив, що "Динамо" не поїде на матч у Маріуполь і подасть до Міжнародного спортивного суду в разі зарахування технічної поразки. Він аргументував відмову їхати на матч питаннями безпеки.

 

"Для президента київського "Динамо" та менеджменту, здоров’я та життя гравців і вболівальників є вищим за результати. І звичайно, це рішення приймалося лише на підставі закону, лише на підставі регламентних норм, якими регулюється проведення матчу Чемпіонату України", - заявив Мадзяновський.

 

При цьому, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс вже неодноразов виступав проти проведення будь-яких матчів української прем`єр-Ліги в Маріуполі, заявивши, що там небезпечно.

 

"Хочу підкреслити, що мої слова не є оцінкою можливості проведення матчів в Маріуполі. А конкретніше, чи безпечно там грати клубам УПЛ. Мої слова - це чергове попередження: не можна замість вирішення такого відповідального питання влаштовувати навколо цього популістичні піар-акції", - заявив Суркіс.

 

Раніше комітет з безпеки стадіонів Федерації футболу України вирішив проводити матч ФК "Маріуполь" - "Динамо" саме 27 серпня в Маріуполі.

 

Тоді як масовану підтримку тезі про небезпеку проводити матчі в Маріуполі підтримали телеканал "1+1" та "2+2", що належить мільярдеру Ігорю Коломойському, та телеканал "Інтер", що знаходиться у власності в олігарха Сергія Льовочкіна.

 

Так, у сюжеті "ТСН. Тиждень" були показані фото трирічної давнини обстрілу в Маріуполі, при цьому телеканал відверто маніпулював факти, зазначивши, що все це відбувалося у січні 2017 року, коли передмістя Маріуполя накрило «Градами».

 

Сюжети з позицією Динамо не їхати в Маріуполь транслювалися останні кілька днів і на телеканалі "Інтер".